• click & collect
  • accurate voorraad
  • lokaal & duurzaam

Het dertiende project

Gepubliceerd op 23 maart 2022 om 12:54

Het plan voor 2022 was om 12 projecten af te ronden. 

Na het sloffenproject diende het derde project voor dit jaar zich aan. 

Het leek slim om mijn strepenshirt verder te haken. Toen ik alle nodige spullen verzamelde, kwam ik erachter dat er ook nog een top lag te wachten om afgewerkt te worden.

Dus fout geteld! That's me! Geen 12 maar 13 projecten om tot een goed einde te brengen! 

Dat zorgde dus voor een change of plans! Het leek me beter om draadjes weg te werken. Als alle draadjes zijn weggestopt, moest de top nog aan elkaar gezet worden en voorzien worden van een randje rond de armsgaten en een boord aan de hals en de taille. 

 

 

De top is gehaakt met catania en is ook een restjesproject. Katoen is een van mijn favoriete materialen om een kledingstuk mee te haken.  Het patroon had ik tijdens het haken al aangepast. Mijn top is langer dan in het patroon getekend staat. Maar dat is juist het voordeel van een granny:

Omdat je in toeren haakt, maak je een pand niet alleen langer maar ook breder. Kijk wel uit dat je niet alleen voor meer lengte kiest. Hoe langer je de top wil, hoe breder je de top maakt. Dit zorgt voor slordig armsgat. 

Bij dit model heb je hier geen last van. Als je de gewenste lengte hebt bereikt, haak je aan weerszijden van 1 vierkant een aantal rijen extra. Zo maak je een passend armsgat. 

Ook de kleuren zijn feller dan in het patroon. De kleurencombinatie vond ik mooi en de overgangen tussen de kleuren vond ik mooi. Omdat ik restjes gebruikte, heb ik geprobeerd om de kleurencombinatie te benaderen. Mijn top heeft dus fellere kleuren. 

TIP: Als je restjes bij elkaar zoekt, hou er rekening mee dat de grootste toeren meer garen vragen. 

De "grootste restanten" zijn handig voor de buitenste toeren.

Net omdat het een granny is, hoef je geen zelfde verfbaden te hebben van 1 kleur. Door de kleurwisselingen hindert een afwijkend verfbad van een zelfde kleur niet. 

Na dit "tussendoortje" terug naar de lijst van de oorspronkelijk twaalf uitgezochte projecten. Een gestreept shirt en een ster liggen klaar om afgewerkt te worden... 


 »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.