• click & collect
  • accurate voorraad
  • lokaal & duurzaam

Wol is slijtvast

Gepubliceerd op 6 oktober 2022 om 09:12

Producten die lang meegaan, milieuvriendelijke geproduceerd worden en lokaal geproduceerd worden zijn duurzame producten. 

 

Als ondernemer probeer ik om net deze producten in het assortiment te hebben. Wol speelt dus een grote rol in het duurzaam samengestelde assortiment. Waarom dan? 

Wol is slijtvast en gaat dus erg lang mee. 

Wol is een van de oudste en meest bekende textielvezels en wordt al eeuwenlang gezien als de meest effectieve manier om je te beschermen tegen warmte en koude.

Daarom dat wol een belangrijke plaats inneemt in de mode- en interieurwereld.

 

Wol heeft eigenschappen die je alleen maar kan omarmen:

  • wol isoleert: het reguleert de temperatuur van je lichaam, maar isoleert ook je woning. draag je bijvoorbeeld een wollen trui dan koel je in de buitentemperatuur minder snel af en warmt je lichaam tijdens warme dagen minder snel op;
  • wol is vuil- en waterafstotend: de lanoline of het wolvet in de schapenvacht zorgen ervoor dat vuil en water die niet in de vezel trekken. Wollen kleding kan dus tegen een stootje en is dus makkelijk te onderhouden zonder een wasbeurt;
  • wol is slijtvast: het is hiermee een ideaal voorbeeld van een duurzaam materiaal. Door zijn slijtvastheid gaat het generaties mee. Een wollen vezel is sterk en kan ongeveer 20.000 keer gebogen worden zonder te breken;
  • wol is een onuitputtelijk grondstof: een schaap is eigenlijk een kleine vezelfabriek. Het schaap wordt twee maal per jaar geschoren en de vacht groet relatief snel terug. 

 

De slijtvastheid van wol heeft als bijkomend voordeel dat je dus makkelijk kan kiezen om een wollen vloerkleed in de kamer te leggen.De wollen vezel gaat lang mee en de wol zorgt ervoor dat je voeten minder snel aan warmte verliezen en het kleed houdt de kamertemperatuur langer vast.

 

Met een wollen kleed in de kamer kan je dus ook met gemak de kachel een graadje lager laten staan. 

 

Duurzame tip: Haak een wollen vloerkleed. Naast het mooie resultaat zijn warme voeten gewaarborgd. 

En ben je gevoelig voor wol? Dan is dit een prima kans om je blote voeten stukje bij beetje te laten wennen aan een wollen vezel.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.