• click & collect
  • accurate voorraad
  • lokaal & duurzaam

5 tips voor je Work In Progress

Gepubliceerd op 3 juni 2022 om 11:33

Het is vrijdag. Laatste dag van de werkweek. In op het ogenblik dat dit blog geschreven wordt: start van een lang weekend. 

Sun is out, Sky is blue en ben helemaal blij omdat er vanmiddag wat extra handwerktijd is. Breien in het zonnetje daar zeg ik geen nee tegen. Maar welk project krijgt mijn aandacht vandaag? 

Finishing Friday

Om de keuze te vereenvoudigen neem ik al de niet afgewerkte projecten erbij. 

Het zijn er 13. 10 ervan staan op het lijstje om voor december 2022 afgewerkt te  worden. Het wordt dus 1 van die 10 projecten waaraan ik vanmiddag wil werken. Hoe zorg ik ervoor dat de 10 projecten op Finishing fridays worden afgewerkt?

 

Tip1: Verzamel al je ongewerkte projecten.

Verzamel alle onafgewerkte projecten en tel ze. Zo heb je een idee van wat je nog af te werken hebt en kan je inschatten hoeveel tijd er is om deze projecten af te werken. De verzameling van al je onafgewerkte projecten kan indruk op je maken. Laat je niet afschrikken en bedenk waarom je de projecten startte. 

Check of je van elk project nog het patroon of schema hebt. 

 

Tip2: Berg elk project afzonderlijk op

Berg elk project met het patroon op in een projecttasje, theedoek of oude kussensloop. Zo bescherm je je werk en kan je de projecten netjes opbergen in een mand, tas, doos, box of kast.

 

Tip3: Maak een lijstje

Geef je onbewerkte een volgorde waarin je deze wil afwerken. Je kan hiervoor verschillende criteria gebruiken.

* Als het een combinatie is van verschillende soorten handwerktechnieken, kan je ervoor kiezen om eerst haakwerk of te ronden en daarna breiwerk ( of omgekeerd).

* Je kan ervoor kiezen om het project met het meeste werk eerst af te werken en te eindigen met het minste werk ( of omgekeerd)

* Je kan rekening houden met de seizoenen: In het voorjaar werk je projecten voor de herfst af, in de zomer voor de winter of alvast voor de kerst, in het najaar voor de lente en in de winter voor de zomer.

Omdat het nu mei is, geef ik voorrang aan herfst- en winterprojecten. Pas daarna terug een voorjaarsproject.

 

Tip4: Kies een vast handwerkmoment voor je Onafgewerkte Projecten

Een vast tijdstip brengt rust. Vrijdagen en zondagen reserveer ik voor deze onbewerkte projecten. 

Op vrijdag haak of brei ik in groep. Op zondagen geniet ik van een paar handwerkuurtjes in de tuin, aan tafel op in mijn favoriete stoel.

 

Tip 5: Beloon jezelf!

Projecten die klaar zijn, geven voldoening. Beloon jezelf. Niet dat haken en breien zo'n straf is. Maar een beloning omdat je project klaar is, je voorraad kleiner en het resultaat super is. Maakte je een kledingstuk draag het: de complimenten die je ervoor krijgt zijn een prima beloning.

Zelf noteer ik alles over het project, berg het patroon netjes op en ga op zoek naar een nieuw project als ik er 3 heb afgerond. Zo blijft de stapel onafgewerkte projecten overzichtelijk.

 

Vanmiddag maak ik een start voor de tweede mitten. Gebreid met sokkenwol van Durable Soqs op de rondbreinaald. Nieuwsgierig naar het patroon? Dat vind je hier! 

 

 

 

 


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.